Skip to content
Početna / Aktuelnosti / Održana konferencija “Evropska bezbjednost: kako iskoristiti novi zamah za proširenje EU na Zapadni Balkan

Održana konferencija “Evropska bezbjednost: kako iskoristiti novi zamah za proširenje EU na Zapadni Balkan

U okviru projekta “Podrška demokratiji na Zapadnom Balkanu – Napredak i mostovi” Progres institut za socijaldemokratiju i Fondacija Kalevi Sorsa organizovali su godišnju regionalnu konferenciju tink tenkova.

Ovogodišnja konferencija, na temu “Evropska bezbjednost: Kako iskoristiti novi zamah za proširenje EU na Zapadni Balkan?” održana je u Skoplju, od 01-03.12.2023. godine.

Cilj ove konferencije je bio da dodatno ojača veze između tink-tenkova, poveća saradnja, kao i razmjena iskustva o uspješnim mehanizmima za hvatanje u koštac sa zajedničkim pitanjima kao što su bezbjednost i integracija WB6 u EU.

U sklopu panela “Napredak u okviru procesu proširenja i put naprijed za Zapadni Balkan” predstavnik Fonda za progresivne politike Ćazim Lisičić govorio je o izazovima sa kojima se Crna Gora suočava i upoznao ostale učesnike sa aktuelnom političkom i socio-ekonomskom situacijom u našoj državi.