Skip to content
Početna / Aktuelnosti / Održan drugi regionalni seminar

Održan drugi regionalni seminar

Već drugu godinu za redom Fond za progresivne politike bio je domaćin regionalnog seminara “Promocija inkluzije i borba protiv nejednakosti na Zapadnom Balkanu”. Seminar je dio istoimenog projekta koji Fond za progresivne politike sprovodi u Crnoj Gori, Forum lijeve inicijative u Bosni i Hercegovini, Progres Institut u Sjevernoj Makedoniji i Centar modernih veština u Srbiji u saradnji sa Laburističkom Partijom Velike Britanije i nizozemskom Fondacijom Max van der Stoel.

Učesnici seminara, predstavnici progresivnih ljevičarskih partija iz pomenutih država bili su u prilici da diskutuju o ljudskim pravima ranjivih grupa i iskustvima njihove uspješne inkluzije, sa posebnim fokusom na pripadnike LGBTI zajednice.

Predavači na seminaru su bili predsjednica i generalni sekretar Rainbow Rose Dijana Bakić i Ian Dylan Thomas, ko-izvršni direktor ERA Danijel Kalezić, međunarodna projektna menadžerka Laburističke partije Velike Britanije Sarah Rooney, projektni menadžer fondacije Max van der Stoel Emiel Bongaerts, novinar i aktivista Dalibor Tanić i trenerica Fonda za progresivne politike Jelena Mitrović.

Seminar je održan 23-25.02.2024. godine u Podgorici.