Skip to content
Početna / Aktuelnosti / Održan četvrti modul Političke Akademije 2021

Održan četvrti modul Političke Akademije 2021

Učesnici i učesnice “Političke akademije 2021” u sklopu IV Modula bili su u prilici da uče o različitim elementima demokratije u krizi. Od 11-13.03.2022. godine u Budvi održan je seminar pod nazivom “Krizni menadžment” u sklopu kog su učesnici i učesnice bili u prilici da razgovaraju o raznim temama sa zajedničkim imeniteljem.

O integracijama u vremenu krize razgovarali smo sa prof. dr Gordanom Đurović, profesoricom na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i nekadašnjom ministarkom za evropske integracije u Vladi Crne Gore. Prof. dr Nebojša Vučinić, profesor na Pravnom fakultetu i bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu govorio je o demokratiji u vremenu krize. Imajući u vidu da je rat u Ukrajini najaktuelnija tema u ovom trenutku o bezbjednosti u krizi razgovarali smo sa prof. dr. Milicom Pejanović Đurišić, profesoricom na Elektrotehničkom fakultetu, direktoricom Istraživačkog centra za ICT i nekadašnjom ministarkom odbrane u Vladi Crne Gore. U vezi sa istom temom ali sa aspekta diplomatije u krizi učesnici su bili u prilici da diskutuju sa Ljubomirom Mišurovićem, državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

O slobodi medija kao neodvojivim dijelom demokratije i njihovom izvještavanju u vremena krize razgovarali smo sa novinarkom Al Jazeere Balkans Milicom Marinović.